La cererea copiilor, azi le-am pregatit un pranz delicios alcatuit din snitele in pesmet (dorinta fiului) si cartofi aurii la cuptor. Langa toate acestea au preferat si o salata de sfecla rosie si sos de usturoi. Bun pranz a fost!!!
Pieptul de pui se feliaza subtire si se condimenteaza cu sare si piper.
Se bate oul si se amesteca cu sare si piper. Intr-un bol se pune pesmetul.
Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ia cate o felie de carne, se da prin ou apoi prin pesmet. Se procedeaza cu toate feliile de carne. Se aseaza in tava, se aseaza peste ele si printre ele bucati de unt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 10 minute. Se verifica eventual si mai repede. Se scoate tava si se intorc pe partea cealalata si se mai da tava la cuptor pt inca 5-7 minute (se verifica pentru a nu se arde).
Cartofii se curata si se taie feliute potrivite. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt pe jumatate fierti, se strecoara si se pun intr-o tava unsa cu ulei. Se presara si deasupra putin ulei si se dau la cuptor, amestecand din cand in cand. Spre final se adauga condimentele preferate, se mai lasa putin si se scot din cuptor.
Se servesc cu mare pofta atat cartofii cat si snitelele.
Pofta buna, copii!
1
Se serveste cu salata de sfecla rosie sau un sos de usturoi cu iaurt.
2
Se poate servi cu ce salata preferati.