Stiu ca va plac snitelele...cui nu-i plac, macar asa, din cand in cand?! Dar, ca sa nu le mai prajim in ulei, ceea ce nu e tocmai recomandabil, le bagam la cuptor! Si uite-asa, scapam si de bataie de cap si de mirosul de prajeala din casa, fum, etc... si de grija ca nu e chiar sanatos:)
In plus, ca sa atragem copiii la masa, le decupam forme mai amuzante...in 2 timp si 3 miscari am realizat un preparat minunat pt. cei mici...dar asta nu inseamna ca adultii il ocolesc, nu?:)
Se spala pieptul de pui, se usuca prin tapotare cu un servetel absorbant, se fileteaza si se bate cu ciocanul de snitele, in asa fel incat sa iasa foarte subtiri. Fiecare snitel se decupeaza in forma dorita (folosind un decupator pt. fursecuri din metal), se sareaza si se pipereaza pe fiecare parte, dupa care se da prin ou batut si amestecat cu faina alba si un praf de sare, apoi, imediat, prin pesmet. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pt. 5-7 minute (la 200 grade). Se scot pe o farfurie si se servesc calde, alaturi de garnitura dorita, salsa proaspata, salata verde, ce doriti.
Pofta buna!
1
in cazul meu, snitelele au fost perfecte dupa doar 5 minute de stat la cuptor (eu mi-am dorit sa nu fie prea uscate), dar se poate adapta acest timp in functie de marimea si grosimea sniteleleor...si dupa gust