Îmi plac provocările de a testa noi ingrediente sănătoase precum laptele de caju și porridge-ul( amestec de cereale, fructe uscate, pentru mic dejun), așa că am pregătit cu astfel de ingrediente, un delicios Smoothie de morcovi cu mere și lapte de caju.
Porridge-ul meu a fost alcătuit din: fulgi de ovăz scoțian, bucăți de fructe confiate, nuci bogate în proteine, fulgi de cacao, untul de alune și de migdale crocante și sarea de mare.
Curățăm morcovii și îi tăiem în bucăți mai mici. Spălăm merele și le curățăm coaja, doar dacă este afectată. Coaja merelor conține o parte din vitamine și este recomandat să o folosim. Eu am răzuit în franjuri mai mari, o parte din coaja mărului roșu, pentru a o folosi la decor. La fel si de la morcovi am pus deoparte câteva franjuri pentru decor. Tăiem merele în sferturi și le îndepărtăm cotoarele, apoi tăiem sferturile în bucăți mai mici. Punem în recipientul blenderului bucățile de mere și de morcovi. Turnăm o parte din laptele de caju, pornim blenderul și transformăm ingredientele într-un piure cremos. Mai adăugăm puțină scorțișoară și lapte de caju până ajungem la consistența dorită. Transferăm, apoi, deliciosul smoothie de morcovi cu mere și lapte de caju în cupe. Îl servim decorat cu franjurile de mere și morcovi și cu câte o lingură, sau mai multe, de porridge. E foarte bun, poate fi servit la mic dejun, sau ca gustare printre mese.