Sirop de trandafiri

de elucubratiiculinare in Sirop / Compot, 31 Mai 2012 | 8791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g petale de trandafiri de dulceață,
  • 50 g petale de trandafiri de dulceață (roșii),
  • 1 kg zahăr,
  • 1/2 linguriță sare de lămâie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

Avem nevoie de trandafiri speciali care se folosesc și la dulceața de trandafiri.

Se freacă 200 g petalele de trandafiri de dulceață cu sare de lămâie și se storc printr-un tifon. Peste petalele stoarse adăugăm 750 ml apă și se storc din nou. Lichidul obținul de la prima stoarcere cât și de la cea de a doua, se pune cu zahărul la fiert. Când este scăzut ca o dulceață, este gata.

Pentru o culoare foartă frumoasă, rubinie, vom freca 50 g petale de trandafiri roșii cu puțină sare de lămâie și se storc, zeama obținută adăugându-se la sirop. Se mai dă un clocot și se ia de pe foc.

Siropul se pune în sticle care se închid ermetic și se păstrează în cămară. Servim ca suc diluând siropul cu apă plată sau minerală.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

31.05.2012, 21:15

N-am baut niciodata, dar tare aromat cred ca este...

Mihaela11_jo 1

01.06.2012, 09:06

Foarte aromata

elucubratiiculinare 1

01.06.2012, 14:48

jolygina, apar in toate pozele mele pupici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de trandafiri