Caisele se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta.
In borcane de 800 de gr se pun cate 4 caise (mie mi-a iesit 10 borcane de asta am si specificat cantitatea de zahar,pentru ca pun 2 linguri la borcan...este suficient).
Se ia un borcan tot de 800 gr,si se umplu cam 9 borcane cu apa ,care se pun intr-o oala.
petse apa se pun cele 20 de linguri de zahar.
se pune oala pe foc si se face siropul,pana ce se topeste zaharul.
cand acesta s-a topit se distribuie in borcane peste caise.
deasupra se pune cate un strop de conservant si se inchid bine capacele.
intr-o oala mai larga se pune apa cam pe 3 sferturi,se inveleste fiecare borcan in hartie,se aseaza in oala cu apa si se pun la sterilizat cam 50-60 min.deasupra borcanelor se pune si un prosop de bucatarie.
se sterilizeaza la foc potrivit.
cand sunt gata se inchide aragazul,se lasa acolo in oala pana a2a zi.
apoi se dau la rece.