Shepherd’s Pie

de diaconta in Mancaruri cu carne, 5 Mai 2012 | 5339 vizualizari

 

Shepherd’s Pie a fost facuta prima data în Anglia in anul 1870,deci are ceva vechime,iar daca reteta s-a pastrat pâna în zilele noastre, înseamna ca este chiar delicioasa.Daca la început reteta a fost preparata ca o baza de carne de miel cu ceapa,usturoi si optional legume,încununata cu un piure de cartofi,ea a fost adoptata de multe tari si a suferit modificari în functie de caracteristicile zonei sau preferintele culinare ale bucatarilor.
Astfel,în functie de carnea folosita,a aparut „Cottage Pie” cu carne de vita sau „Fisherman’s Pie”,evident cu peste.Dar la fel de bine se poate folosi carne de pui sau porc,ori poate fi doar vegetariana.
In orice varianta este o mâncare care merita încercata.
Dar nu va mai tin de vorba,mai bine sa va prezint varianta mea de Shepherd’s Pie si sa va poftesc sa gustati, apoi cu siguranta veti fi tentati s-o faceti.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 2 buc ceapa alba uscata
  • 2 buc ceapa verde
  • 6 buc morcovi noi subtiri
  • 100 ml suc de rosii(puteti folosi rosii in bulion)
  • Cateva buchetele de broccoli
  • Ulei
  • Sare
  • Piper
  • Boia dulce de ardei
  • Pudra de usturoi
  • Marar si patrunjel verde
  • 500 gr cartofi albi
  • Lapte
  • 50 gr unt
  • Sare,piper,nucsoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shepherd’s Pie:

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Carnea se taie cubulete(puteti sa folositi carnea tocata,eu am preferat s-o tai bucati).Cand ceapa a devenit sticloasa,se ia cratita de pe foc si se pune boiaua.Se pune din nou pe foc si se adauga carnea.Se lasa sa se prajeasca pana cand se deschide la culoare.Condimentam si punem apa cat sa acopere carnea.Lasam sa fiarba.Cand este fiarta carnea de jumatate,adaugam si morcovii.Daca nu folositi morcovi noi,puteti sa-i puneti de la inceput.

La final adaugam sucul de rosii,mai fierbem putin si punem si verdeata.

Broccoli il desfacem buchetele si il oparim putin.Il scoatem si-l punem sub un jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea verde.

Curatam carofii,îi taiem cubulete si-i fierbem in apa cu sare.Dupa ce s-au fiert facem piure cu lapte si unt.Condimentam cu piper,nucsoara si sare daca mai este nevoie.

Intr-un vas ceramic punem amestecul de carne,deasupra broccoli si cu ajutorul unui poş facem niste moaţe de piure.Punem vasul la cuptor pana cand se rumenesc cartofii.

Se serveste calda.

 

 

Pofta buna!!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shepherd’s Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

lili 1

13.05.2012, 09:19

arata minunat si cred ca e foarte buna!!!o sa o incerc si eu!

alice_ciobanu 1

05.06.2012, 12:53

fac si eu azi...ca si asa is varza

diaconta 1

05.06.2012, 13:03

Alice,din asta faci cand esti "varza" ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de mistret -la tava