cu dedicatie pentru medioto59 care a disparut dar presimt ca va reveni ,va veni dupa miros cu siguranta,si desigur pentru toti bucatarasii
Se pregatesc lipiile,
se pun toate ingredientele in masina de paine si se framanta bine apoi se lasa la dospit.Dupa ce au dospit se ia cate o bucata din aluat si se intinde cu sucitorul in forma rotunda (cat de cat)apoi se coace intr-o tava de teflon fara ulei pe ambele parti
Pieptul de curcan (initial se pune de pui dar eu am luat de curcan,ne place mai mult)se taie fasii subtiri se sareaza se pipereaza se pune boia de ardei si se amesteca bine apoi se prajesc in ulei sa fie bine crocante
Varza se toaca marunt si se amesteca cu putin sare
Se face maioneza(eu o prefer pe cea facut in casa)se amesteca cu smantana si usturoiul zdrobit la final
catravetele murat se taie fasii pe lung
la fel si gogosarul murat rosu
Cartofii se curata si se taie apoi se prajesc in mult ulei bine incins
Cand avem toate pregatite incepem pregatirea shaormei
Se ia o lipie se pun 2 linguri de maioneza ,apoi se pun fasiile de curcan prajite,cartofi pai,castravetele murat si gogosarul ,ketchup si salata verde apoi se ruleaza cat de cat mai strans
Se prinde la un capat cu folie de aluminiu si se serveste
Se decoreaza pe platou dupa bunul plac