De mult timp vreau sa prepar o shaorma acasa iar abia astazi a venit randul ei.A iesit foarte buna si mama care refuza sa manance am convins-o sa guste, apoi a servit-o pe toata..Foarte buna, gustoasa si mai sanatoasa decat cea cumparata!
Pentru lipii:
Pentru marinarea puiului:
Pentru umplut:
Lipiile:
Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina si sarea.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.
Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
Incingem o tigaie grill (cu aceasta ocazie am testat tigaia grill primita in urma concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, carora le multumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.
Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.
Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.
Va garantez ca iese foarte buna shaorma pregatita in casa.
Sa aveti pofta!