Shaorma

de Rocsi in Pui, 7 Feb 2013 | 5687 vizualizari

 

De mult timp vreau sa prepar o shaorma acasa iar abia astazi a venit randul ei.A iesit foarte buna si mama care refuza sa manance am convins-o sa guste, apoi a servit-o pe toata..Foarte buna, gustoasa si mai sanatoasa decat cea cumparata!

 

INGREDIENTE

Pentru lipii:

  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 13 gr drojdie
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 1/4 lingurita sare

Pentru marinarea puiului:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri de vin
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi

Pentru umplut:

  • 5 cartofi mari
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • varza verde
  • gogosari in otet
  • castraveti murati
  • ketchup dulce
  • sos de maioneza
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma:

Lipiile:
Apa o punem intr-un ibric si o punem pe foc pana devine calduta.
Intr-un bol punem faina si sarea.
Drojdia o dizolvam in putina apa calduta si cu zahar, apoi o turnam peste faina.
Punem si apa treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Il lasam 30 de minute la crescut intr-un loc caldut.
Presaram pe masa putina faina, rupem 4 bucati de aluat si le intindem cu sucitorul pana obtinem niste foi foarte subtiri.
Le coacem pe rand intr-o tigaie teflonata dar fara pic de ulei.

Pieptul de pui:
Spalam pieptul de pui, il portionam si il batem cu ciocanul de snitele dar foarte putin sa nu le facem prea subtiri.
Intr-un vas amestecam uleiul, vinul, sare, piper, boia de ardei si usturoiul pisat, apoi dam drumul bucatilor de pui si le lasam 30 de minute la frigider.
Incingem o tigaie grill (cu aceasta ocazie am testat tigaia grill primita in urma concursului Top Chef sponsorizat de cei la Bilancia, carora le multumesc foarte mult), rumenim puiul de ambele parti, apoi il taiem fasii pe lung.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem betigase.
Ii amestecam intr-un vas cu 2 linguri de ulei, sare, boiaua de ardei, apoi ii punem intr-o tava pe hartie de copt.
Introducem tava in cuptor si ii lasam pana sunt bine patrunsi si rumeniti.

Varza o taiem fideluta si o frecam cu putina sare.
Castravetii murati ii facem cubulete, iar gogosarii felii subtiri.
Luam cate o lipie si o umplem cu fasii de pui, cartofi, castraveti murati, gogosari, varza, iar deasupra sos de maioneza si ketchup.

Le impachetam strans, iar la un capat le punem cate o punguta si le legam ca sa putem servi.
Puteti pune rondele de ceapa, felii de rosii si tot ce va mai place.
Va garantez ca iese foarte buna shaorma pregatita in casa.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

10.02.2013, 13:11

Multumesc mult Daria

Patricia Iordache 1

27.02.2013, 13:35

Trecuta la favorite Ma bucur ca am gasit la tine o reteta de lipii.

Rocsi 1

27.02.2013, 14:26

Ma bucur ca iti place Patricia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Shaorma