Pentru ca intotdeauna ceea ce e facut cu mainile tale e mai bun si mai sigur, m-am gandit ca si mancarea de la fast food poate sa fie delicioasa preparata in casa. Prima incercare: shaorma!
Am inceput cu pulpele pe care le-am spalat, le-am curatat de piele, le-am dezosat si le-am taiat bucati. Am pus bucatile de carne in tigaie, fara ulei, si le-am calit impreuna cu condimentele, busuiocul si oregano. Cand s-au rumenit bine le-am scos pe un tocator si le-am maruntit.
Cartofii sunt clasicii cartofi prajiti, pregatiti mai moi sau mai crocanti in functie de preferinta.
Varza am tocat-o marunt, castraveciorii felii.
Usturoiul l-am tocat foarte fin cu robotul apoi l-am amestecat cu maioneza.
Procesul de asamblare e simplu: am uns lipia (incalzita putin in cuptor inainte) cu sos de maioneza si usturoi, am pus apoi carne, cartofi, varza si castraveti. Am rulat usor si am strans unul din capete cu folie din aluminiu.
Am vrut noi sa semene cat mai mult cu cea de la fast food. Insa sunt convinsa ca si pe o farfurie era la fel de delicioasa.
1
Va recomand sincer sa incercati si voi, este mult mai buna ca la fast food pentru ca totul e proaspat si poti sa pui ingredientele si mai ales cantitatile dupa preferinte :).