Sfecla rosie pentru salata

de SENO in Conserve, 13 Oct 2011 | 4828 vizualizari

 

Sfecla rosie este o campioana in lupta cu cancerul,foarte rezistenta la frig si un ajutor excelent pentru organism in sezonul rece. Este foarte buna pentru sanatatea copiilor inca din timpul vietii intauterine.Este foarte bogata in vitamine din complexul B,mai ales acid folic,precum si in oligoelemente.
Atentie : abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale.

 

INGREDIENTE

  • 3 sfecle mari
  • 10 linguri de zahar
  • 5 linguri de sare
  • 1/2 l de otet
  • 2 l de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla rosie pentru salata:

Sfeclele se fierb in coja lor,asa isi pastreaza mai bine proprietatile,se lasa apoi la racit si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla bucati sau fasii sau se da pe razatoare,eu le-am taiat cu un cutit ondulat.

Se fierbe apa impreuna cu sarea,zaharul si la sfarsit otetul si se toarna peste sfecla.

Se poate pastra la frigider fara preobleme 2 saptamani sau se poate pune in borcane capsate ermetic.

TIPS-URI

1

poate fi folosita iarna si la ciorbita de sfecla sau se poate face  pireu de sfecla

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla rosie pentru salata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]