Sfecla rosie este o campioana in lupta cu cancerul,foarte rezistenta la frig si un ajutor excelent pentru organism in sezonul rece. Este foarte buna pentru sanatatea copiilor inca din timpul vietii intauterine.Este foarte bogata in vitamine din complexul B,mai ales acid folic,precum si in oligoelemente.
Atentie : abuzul de suc de sfecla (peste 400 ml) poate determina o paralizie temporara a corzilor vocale.
Sfeclele se fierb in coja lor,asa isi pastreaza mai bine proprietatile,se lasa apoi la racit si se curata de coaja. Se taie fiecare sfecla bucati sau fasii sau se da pe razatoare,eu le-am taiat cu un cutit ondulat.
Se fierbe apa impreuna cu sarea,zaharul si la sfarsit otetul si se toarna peste sfecla.
Se poate pastra la frigider fara preobleme 2 saptamani sau se poate pune in borcane capsate ermetic.
1
poate fi folosita iarna si la ciorbita de sfecla sau se poate face pireu de sfecla