Sfecla cu conopida marinate

de mihaelar63 in Muraturi, 15 Dec 2013 | 6565 vizualizari

 

Are sotul un verisor , Dumnezeu sa-l tie , mare gradinar . Prin grija lui mereu avem legume gustoase de ,, origine contolata ''.Cum aveam o ultima conopida si nu doream sa se risipeasca am pus-o la borcan .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida mare
  • 1 sfecla rosie
  • 2 ardei iuti
  • 2 ardei rosii grasi
  • 2 lingurite piper negru boabe
  • 2 lingurite seminte mustar
  • 2 lingurite stafide
  • 4 buc hrean
  • 4 foi dafin
  • 1l apa
  • 400 ml otet 9%
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 4 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfecla cu conopida marinate:

Conopida se spala si se desface buchetele

Ardeiul iute se spala si se taie in sfert -uri.

Sfecla se curata si se taie rondele .

Hreanul se curata si se taie betisoare .

Legumele se cladesc in doua borcane de 3l , bine spalate .

La fiecare borcan se distribuie egal , hreanul , foile de dafin , piperul , semintele de mustar si stafidele .

Apa si otetul  se infierbanta,se amesteca cu sarea si zaharul, pana se dizolva.

Se toarna lichidul cald peste legumele din borcane .

Aveti grija sa nu ramana goluri de aer intre peretii borcanului si legume. Pentru aceasta va ajutati de coada unui  tacam si faceti loc ca lichidul sa patrunda peste tot .

Infiletati capacele bine spalate si conservele  dumneavoastra sunt  gata !!!

TIPS-URI

1

Daca refolositi capacele pentru borcane ,sterilizati-le prin fierbere . Eu pun in apa in care le fierb si 2 linguri de sare .

2

Dupa gust puteti sa faceti zeama de marinata mai dulce cu 1-2 linguri de zahar in plus . Dar nu mai multe totusi este o muratura nu compot :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla cu conopida marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

15.12.2013, 12:42

Super...

laura_n 1

15.12.2013, 18:07

eu sunt fanul nr. 1

Ina 1

23.12.2013, 09:08

Am pus si eu anul asta, dar la bidon de 20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida cu porumb