ce faci cand fratiorul tau te roaga sa-i faci ceva dulce??? eh? dar cand n-ai chef de copt si chestii fandosite ?? :D eh, incropesti ceva ca deh, un fratior am si yo :D:D
Faina se pune intr-un bol mai inalt, se face un gol in mijlocul ei. In gaura formata-n faina asezam oul, zaharul, coaja de lamaie si un praf de sare. Punem untul la topit iar peste punem apa si o lingura cu zahar, lasam apa cat sa se incalzeasca putin si luam de pe foc. In apa calduta punem drojdia si putina faina deasupra. Lasam maiaua la dospit vreo 15-20 de min. Maiaua o turnam in bolul cu faina si amestecam bine bine. Framantam un aluat care sa nu fie lipicios. (daca e nevoie mai puneti putina apa calda sau faina, depinde de cum va iese aluatul). Lasam aluatul la dospit acoperit cu un prosop si la loc caldut. Se lasa pana-si dubleaza volumul.
Pe o planseta curata punem putin ulei, intindem uleiul pe planseta, intindem o foaie de aluat subtire si decupam cerculete cu un pahar mai mare. Punem dulceata in mijloc, ungem marginile cu ou, unim marginile formand astfel un semicerc si presam marginile cu o furculita.
Intr-un ceaun punem vreo 200 ml de ulei la incins, cand s-a incins bine punem semilunele la prajit in ele.
Le scoatem pe un servetel, sa absorba surplusul de ulei, si apoi presaram zahar pe ele
Pofta buna!
1
Cu cat e mai subtire foaia pe care o intindeti cu atat mai putin ulei vor absoarbe... ies mai crocantele dar mai putin uleioase....
2
Pentru uns marginile poti folosi si apa sau lapte...