Scoverzi umplute

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 17 Dec 2010 | 8666 vizualizari

 

O reteta rapida , usor de facut si foarte gustoasa. Am avut ciupercile de cateva zile prin frigider si vroiam neaparat sa le consum si iata ce a iesit :

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Cateva frunze de marar tocate marunt
  • Faina (cat sa obtinem un aluat ceva mai gros ca cel de clatite)
  • Pt. umplutura:
  • 100g unt aromat
  • 500g cascaval ras
  • 500g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 ardei mare rosu- gras
  • 1 legatura frunze de marar
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoverzi umplute:

Pregatim un aluat, exact ca la clatite doar ca are in plus bicarbonat si e putin mai grosut. Eu le-am copt in tigaia de gratar si astfel am obtinut scoverzi patrate si dungate.

Pentru umplutura, taiem felii ciupercile, tocam marunt ceapa si usturoiul. Dam pe razatoarea mica, cascavalul si feliem gogosarul.

Punem intr-o tigaie 50g unt aromat, adaugam ceapa si usturoil, amestecam de cateva ori sa se patrunda bine aromele si punem ciupercile. Le lasam la calit cam 10’, pana nu mai au zeama, apoi adaugam 2 linguri din cascavalul ras, asezonam, amestecam bine si luam de pe foc.

In alta tigaie punem restul de unt si calim ardeiul cateva minute pana se inmoaie putin.

Luam cate o scovarda si incepem sa intindem in straturi suprapuse astfel; cascaval, ardei, ciuperci, marar si dinnou cascava. Apoi rulam cat mai strans scovarda. Dup ace le  umplem le punem intr-o tava si le dam 15’ la cuptor .

Se portioneaza si se servesc. Sunt delicioase si calde si reci.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoverzi umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

lia maria 1

19.12.2010, 17:26

mamaelena
sidy
cris

Bunica 1

19.12.2010, 22:32

Wow, ce armonie de culori ! Arata foarte bine ! De gustoase nu pot fi decat......foarte, foarte gustoase

cismaru_nicoleta 1

22.02.2011, 00:25

Superbe ti-au iesit Lia...colorate si super gustoase...parca le simt aroma

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitive scoverzi ca la Ralesti