Scones

de Anamaria Cook in Dulciuri, 26 Mai 2012 | 4817 vizualizari

 

Aceasta este una din retetele doamnei Mary Berry pe care am gasit-o intamplator intr-o revista si mi-am propus sa o incerc, original se numesc Devonshire scones. Sunt incredibil de delicioase si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 450g faina care creste singura
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75g unt
  • 50g zahar
  • 2 oua
  • cam 225ml lapte
  • Pentru a servi:
  • gem de zmeura sau capsuni
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones:

Amestecati faina cu praful de copt intr-un castron mai mare apoi adaugati untul si framantati usor pana ce toata faina se amesteca cu untul. Adaugati zaharul si amestecati.

Bateti ouale si amestecatile cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300ml compozitie. Pastrati 2 linguri pentru a  unge sconurile.

Adaugati laptele cu ouale peste faina si framantati usor pana obtineti o coca lipicioasa. Pentru cele mai bune rezultate incercati sa nu framantati aluatul foarte mult ca pe cel de paine.

Puneti aluatul pe o suprafata plana cu putina faina si formati o foaie groasa cam de 1-2 centimetri.

Folosind o forma rotunda can de 5 cm(eu am folosit un pahar) taiati aluatul ca pe gogosi apasand usor pe pahar(incercati sa nu rasucutu paharul cand taiati aluatul)

Asezati gogosile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de cop, lasand can 2 cm intre fiecare. Ungeti-le cu oul ramas.

Puneti in cuptorun incins la 220C/ gaz 7 pentru 10-15 minute sau pana devin aurii.

Lasati-le sa se racoreasca, pentru a se mentine moi acoperiti cu un prosop de bucatarie. Cand s-au racorit taiati pe jumatate si serviti cu gem de zmeura sau capsuni si frisca.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scones