Aceasta este una din retetele doamnei Mary Berry pe care am gasit-o intamplator intr-o revista si mi-am propus sa o incerc, original se numesc Devonshire scones. Sunt incredibil de delicioase si usor de preparat.
Amestecati faina cu praful de copt intr-un castron mai mare apoi adaugati untul si framantati usor pana ce toata faina se amesteca cu untul. Adaugati zaharul si amestecati.
Bateti ouale si amestecatile cu laptele, masurati ca impreuna sa aveti 300ml compozitie. Pastrati 2 linguri pentru a unge sconurile.
Adaugati laptele cu ouale peste faina si framantati usor pana obtineti o coca lipicioasa. Pentru cele mai bune rezultate incercati sa nu framantati aluatul foarte mult ca pe cel de paine.
Puneti aluatul pe o suprafata plana cu putina faina si formati o foaie groasa cam de 1-2 centimetri.
Folosind o forma rotunda can de 5 cm(eu am folosit un pahar) taiati aluatul ca pe gogosi apasand usor pe pahar(incercati sa nu rasucutu paharul cand taiati aluatul)
Asezati gogosile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de cop, lasand can 2 cm intre fiecare. Ungeti-le cu oul ramas.
Puneti in cuptorun incins la 220C/ gaz 7 pentru 10-15 minute sau pana devin aurii.
Lasati-le sa se racoreasca, pentru a se mentine moi acoperiti cu un prosop de bucatarie. Cand s-au racorit taiati pe jumatate si serviti cu gem de zmeura sau capsuni si frisca.
POFTA BUNA!!!