Ni s-a facut dor de fructele de mare! Am reeditat o reteta mai veche, am adaugat si scoici de data asta si am combinat cu putina branza de capra Delaco.
Am dat scoicile si crevetii pe sub un jet de apa si am lasat putin la scurs.
Am tocat marunt usturoiul.
Am pus o tigaie la incins, am adaugat ulei de masline si apoi usturoiul tocat. Am adaugat scoicile si crevetii, am amestecat si am turnat putin vin alb. Am lasat sa fiarba cam 10 minute si am oprit focul.
Fructele de mare le-am scurs si le-am pus in patru boluri de lut, pentru fiecare cate o portie.
Am trecut la prepararea sosului.
Am dat pe razatoare rosiile.
Ceapa taiata marunt am pus-o in tigaie in ulei incins si am lasat-o pana a devenit usor lucioasa. Am adaugat apoi sucul de rosii obtinut peste ceapa, am condimentat cu sare si piper si am lasat la fiert sosul.
Cand a fost gata si sosul, am pus cu un polonic sos in fiecare vas, pana a acoperit crevetii si scoicile. Am rupt cateva bucatele de branza de capra si am pus din loc in loc in sos, nu foarte multa, pentru ca are gustul destul de pronuntat.
Am pus vasele in cuptor pentru inca 15 minute, cat sa se topeasca usor branza.