Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos

de Catalina L in Fructe de mare, 26 Dec 2016 | 4912 vizualizari

 

O reteta foarte fina si delicioasa. Am incercat-o pentru a o face de sarbatori.
Adoptata in unanimitate :)
Scoicile Saint Jacques (Sfântul Iacob, în limba română) sunt moluște marine, din familia Bivalvia. Au 2 cochilii simetrice ce conțin în mijloc carnea de scoică – mușchiul (albă) și, cel mai adesea, un brâu de icre (de culoare portocalie).
Scoica Saint Jacques este simbolul Sfântului Iacob, de unde și numele ei.
Legenda spune că Sfântul Iacob a salvat un cavaler de la înec; cavalerul a ieșit la suprafață acoperit de scoici.
 
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/12/scoici-saint-jacques-cu-morcovi-si.html

 

INGREDIENTE

  • 9 scoici Saint Jacques proaspete
  • 2 felii subtiri de ghimbir proaspat cu coaja
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapa eșalotă
  • 2 morcovi
  • 1 lingurita pudra de curcuma/ tumeric
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 30 g de unt
  • 20 cl lapte de cocos
  • 1 linguriță ulei de susan
  • sare de mare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos:

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. 

Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. 

Intr-o tigaie sau wok, puneti la-ncalzit 2 linguri de ulei.

Se prăjește usturoiul, ceapa si ghimbirul. Se adauga morcovii si se gatesc aproximativ 5 minute. 

Punem laptele de cocos, curcuma, uleiul de susan, sare și piper și se gateste la foc mic câteva minute. 

 Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece carnea de scoică.

Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez este gustoasa. Uscati-le cu ajutorul unui prosop de hartie.

Se pune la-ncazit untul. Cand este bine topit puneti scoicile, sarati si piperati.

Le sotati intorcandu-le de cateva ori timp 5-8 minute. 

Într-o farfurie de prezentare puneti orez fiert natur intr-un cerc de inox, adaugati deasupra morcovii.

Se scoate cercul, se pun deasupra 3 scoici de Saint Jacques și alaturi un pic de sos. 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Saint Jacques cu morcovi si lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salată cu creveţi