''Scoici ''picante

de epurasha2bb in Paste, 22 Apr 2010 | 7920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/3 paste fainoase sub forma de scoici (Monte Banato de ex.),
  • 2 ciuperci champignion,
  • 2 triunghiuri branza topita unul cu cascaval si altul cu smantana,
  • 1/2 ardei rosu gras,
  • 1/2 ceapa ,
  • 2 graunti de usturoi,
  • 1 cubulet de unt,
  • 1 lingura pesto rosii si busuioc Kotanyi,
  • 1/2 piept de pui ,
  • 1/2 ardei iute rosu mic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ''Scoici ''picante:

Se fierbe apa cu 1 lingura de sare.Cand clocoteste dam drumul scoicilor si dam focul mic.Acoperim oala si lasam 10 minute, amestecand din cand in cand usor cu o lingura nemetalica.Se scurg apoi pastele si se trec printr-un jet scurt de apa rece.  

Separat se face sosul(cat timp au fiert scoicile).Se taie cat mai pe lung usturoiul, ceapa , ardeiul, si ciupercile lamele.Se incinge o tigaia gen wok si se adauga legumele si ciupercile taiate feliute.ne trebuie niste piept de pui deja preparat, fiert, prajit, din care taiati cubulete mici din carne fara piele, oase sau zgarciuri, doar fileul.Adaugati si acest ingredient.Se amesteca din cand in cand, spre sfarsit adaugam 1 lingura pesto rosii si busuioc Kotanyi si cubulete de branza topita.

Mai lasam la foc mediu si amestecam sa se topesca bine branza.Adaugam si putina zeama din oala unde au fiert scoicile.Adaugam apoi si scoicile  si adeiul iute taiat rondeluta si mai amestecam putin si oprim focul.

Servim cu frunze verzi ca decor si cu vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "''Scoici ''picante" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si mult sos