Pentru azi va propun scoici cu sos de legume, un preparat simplu si delicios care cu siguranta va placea iubitorilor de fructe de mare. Cand auziti scoici va ganditi probabil la prepararea clasica cu putin unt sau ulei de masline, putin usturoi, apa sau vin si patrunjel…..retete excelenta dealtfel si indelung testata de mine . Dupa multe degustari si preparari am ajuns sa imi placa sa ma joc in bucatarie cu scoicile, mereu o reteta noua, mereu un ingredient nou langa ele, le gasesc o sursa asa de mare de arome si prezenta atat de agreabila incat mereu simt nevoia sa le testez in alta compozitie.
Punem in prealabil legumele taiate cubulete in unt adaugam putina sare si le lasam la foc mic pret de cateva minute pana se inmoaie putin.
Vine randul scoicilor sa se alature legumeler la tigaie. Adaugam vinul si le lasam la foc mediu pana se deschid toate semn ca sunt facute. La capitolul scoici preferatele mele sunt scoicle proaspete, nu se compara zic eu cu cele congelate…..daca nu aveti variante de rezerva decat deloc mai bine congelate dar am vazut ca si in Romania la Cora si Carrefour au midii proapete.
Adaugam la amidonul alimentar ca sa obtinem un sos putin mai legat si patrunjelul verde. Toata operatiunea de la adaugatul scocilor pana la final nu dureaza mai mult de 3 minute, de cand se deschid se iau foarte repede de pe foc pentru a-si pastra aroma si a nu risca sa le gatim prea mult. Eu le-am servit cu o garnitura de cartofi fierti in abur peste care am pus doar putina sare si piper , ceva ierburi aromate si am asezonat tot platoul cu putina boia si gata masa in zece minute.