La indemnul copiilor mei am gatit aceste bunatati .
Eu am servit legume si file de peste cu restul nu ma inpac.
Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte .
Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie.
Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam scoicile, vinul, 2 foi de dafin si 3 catei de usturoi tocat, se pune capacul si se lasa cateva minute pana cand scoicile se deschid. Se intorc cu o spatula de lemn si se stinge focul .
Vasul trebuie sa fie mai mare pentru ca ele isi dubleaza volumul .
Pe plita electrica asezam dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul si rosiile taiate rondele.
Tocam patrunjelul si 2 catei de usturoi si amestecam cu 3 linguri de ulei de masline pana se face o pasta .
Spalam si curatam ciupercile de codite si punem pasta de patrunjel peste ele apoi le asezam pe plita la prajit .
Taiem calamarul si pangasiusul bucatele si le punem la prajit .
Cand toate sunt prajite se servesc stropite cu zeama de lamaie .
Pofta buna !!!
1
Scoicile se pregatesc ultima data pentru a fi calde .