Prima reteta de gratar anul acesta.
Cum este o reteta cu carne marinata in sos, am folosit o folie de silicon speciala pentru gratar.
Gratarul era curat astfel la sfarsit .
https://www.blogulluicatalina.com/2019/07/scarita-de-porc-ribs-cu-sos-de-caise-la.html
Marinata :
Intr-o oala mica puneti toate ingredientele de la marinata.
Aduceti la fierbere si gatiti cateva minute pana cand caisele devin moi.
Laisati sa se raceasca si presati totul cu o furculita.
Intr-un vas acoperit cu folie de aluminium puneti carnea si inrobati-o pe toate partile cu sosul de caise.
Acoperiti cu foaia de aluminiu si dati la rece 2-3 ore.
Incalziti gratarul.
Puneti carnea fara sos direct pe gratar si ungeti-o in mod regulat cu sosul de caise.
Eu am pus-o cu tot cu sos pe o folie speciala pentru gratar.
O puteti inlocui cu o foaie de aluminiu.
Puneti capacul (daca aveti ) si lasati 15-20 minute pe fiecare parte.
Intoarceti-o si ungeti-o de cateva ori.
Am pus si cateva caise si rosii cherry.
Am taiat scarita bucati dupa 20 minute.
Serviti-o calda cu salata.