Cornulete fragede de post

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 42560 vizualizari

 

Sunt super bune, de le mananci ca pe seminte.... Reteta o am dintr-o revista pentru femei.

 

INGREDIENTE

  • 250 g.margarina 
  • 300 g.faina,
  • un praf de sare,
  • un zahar vanilat (nu era specificat, dar asa am simtit nevoia),
  • 50 ml.apa minerala (adica cu bulbuci, cum spun eu),
  • rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu, in lipsa de nuca)
  • Crema de nuca:
  • 400 g.nuci macinate,
  • 150 g.zahar pudra,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 5-6 bucati rahat pt..ornat (pe deasupra cornuletelor)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede de post:

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat).
Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de modelat. Se da la rece, la frigider.
In timpul asta se taie rahatul cubulete sau se face umplutura de nuci macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se amesteca pana se leaga putin.
Se scoate coca din frigider, eu am impartit-o in doua, se intinde cu sucitorul pa masa infainata si se taie sub forma de patrate. Se pune la mijloc cubuletul de rahat sau umplutura de nuci, se ruleaza, se orneaza cu bucatele de rahat si nuci (eu nu le-am ornat). Se aseaza cornuletele in tava unsa si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Eu le-am copt la foc potrivit de mare, la mine a durat 30-35 min. Dar cum depinde foarte mult de cuptor, se tin pana se rumenesc putin, asa calde se dau prin zahar pudra.

Cornulete le-am pus intr-o cutie de plastic cu capac, se pot pastra mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

15.03.2010, 19:16

Ce bine arata! Nu am mai mancat de multa vreme!

Teo 1

15.03.2010, 20:09

cu aceasta umplutura sunt grozave,pt. post sunt nemaipomenite!

nadina73 1

17.03.2010, 20:45

sant grozave

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu piersici si banane