Cornulete fragede de post

de Georgia in Prajituri, 15 Mar 2010 | 42182 vizualizari

 

Sunt super bune, de le mananci ca pe seminte.... Reteta o am dintr-o revista pentru femei.

 

INGREDIENTE

  • 250 g.margarina 
  • 300 g.faina,
  • un praf de sare,
  • un zahar vanilat (nu era specificat, dar asa am simtit nevoia),
  • 50 ml.apa minerala (adica cu bulbuci, cum spun eu),
  • rahat taiat bucatele potrivit de mari (asta am pus eu, in lipsa de nuca)
  • Crema de nuca:
  • 400 g.nuci macinate,
  • 150 g.zahar pudra,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 5-6 bucati rahat pt..ornat (pe deasupra cornuletelor)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede de post:

Se cerne faina intr-un castron, se face gaura la mijloc si se adauga margarina taiata cubulete (margarina la temperatura camerei) si praful de sare+zaharul vanilat (daca le faceti cu rahat).
Se adauga si apa minerala, se framanta bine pana se dezlipeste de pe degete si se obtine o coca buna de modelat. Se da la rece, la frigider.
In timpul asta se taie rahatul cubulete sau se face umplutura de nuci macinate cu zaharul pudra, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se amesteca pana se leaga putin.
Se scoate coca din frigider, eu am impartit-o in doua, se intinde cu sucitorul pa masa infainata si se taie sub forma de patrate. Se pune la mijloc cubuletul de rahat sau umplutura de nuci, se ruleaza, se orneaza cu bucatele de rahat si nuci (eu nu le-am ornat). Se aseaza cornuletele in tava unsa si se introduc in cuptorul incins in prealabil. Eu le-am copt la foc potrivit de mare, la mine a durat 30-35 min. Dar cum depinde foarte mult de cuptor, se tin pana se rumenesc putin, asa calde se dau prin zahar pudra.

Cornulete le-am pus intr-o cutie de plastic cu capac, se pot pastra mai mult timp.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede de post" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

liana_geicu 1

15.03.2010, 19:16

Ce bine arata! Nu am mai mancat de multa vreme!

Teo 1

15.03.2010, 20:09

cu aceasta umplutura sunt grozave,pt. post sunt nemaipomenite!

nadina73 1

17.03.2010, 20:45

sant grozave

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Somloi