sirop
umplutura
decor
Blat-Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri.Amestecam si adaugam colorantul,faina,esenta si mai mixam pana se incorporeaza faina cu colorantul.Eu am facut in tava de briose asa ca am tapetat formele cu folie de aluminiu pe fiecare in parte.Turnam 3/4 aluat in forme si dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea
Umplutura-Mixam smantana cu zaharul pana devine o frisca consistenta si dam 10 minute la frigider sa se intareasca.
Siropul-Fierbem apa cu zaharul pana se dizolva zaharul iar la final adaugam esenta si lasam sa se raceasca.
Scoatem savarinele cu tot cu folie din tava si le lasam 5 minute sa se raceasca.Dupa le dam jos folia si le insiropam.Le intoarcem invers cu partea lata in jos si ii taiem partea de sus forma unui capacel de 1 cm(dar nu-l taiem de tot).
Pregatim plicul de jeleul conform instructiunilor de pe plic si ungem capacele la savarine.Lasam 5 minute si sub capac umplem savarina cu frisca
1
se da 2 ore la rece inainte de servire