Savarine

de Retete_din_suflet in Prajituri, 6 Feb 2013 | 6209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 126g faina,
  • 90g zahar,
  • 3 oua,
  • 24ml ulei,
  • 1 plic praf de copt, 15g,
  • 300-400ml frisca,
  • 1-2plicuri de zahar vanilat,

Sirop:

  • 300ml apa,
  • 90g zahar,
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se bat ouale cu zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.

Se ung formele de muffins cu unt si se tapeteaza cu faina.

Se pune compozitia pana la jumatatea formei si se da la cuptorul incalzit 170ºC-12-15min. pana se rumenesc usor.

Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga esenta de rom.

Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde, dupa care se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca cu zaharul  vanilat. Cu ajutorul un cutit taiem un capacel din savarine.

Punem frisca cu ajutorul unei seringi de patiserie cu varful in stea. Capacelele se pot unge cu putin gem sau se pune un "mot" de frisca si o cireasa deasupra.

Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

Bya Ralu 1

06.02.2013, 09:42

bune tare

Rocsi 1

06.02.2013, 12:08

Bine ai venit!

Retete_din_suflet 1

07.02.2013, 21:03

mulumesc pentru intampinare! cum poti incepe ziua mai frumos decat cu ceva bun, dulce! ma bucur ca v-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine