Sirop:
Se bat ouale cu zaharul si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in oua.
Se ung formele de muffins cu unt si se tapeteaza cu faina.
Se pune compozitia pana la jumatatea formei si se da la cuptorul incalzit 170ºC-12-15min. pana se rumenesc usor.
Sirop: Apa cu zaharul se pun pe foc pana incepe sa clocoteasca si se ingroasa putin. Se stinge si se adauga esenta de rom.
Se scot din forma cu ajutorul unui cutit ascutit. Se insiropeaza cat sunt calde, dupa care se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca cu zaharul vanilat. Cu ajutorul un cutit taiem un capacel din savarine.
Punem frisca cu ajutorul unei seringi de patiserie cu varful in stea. Capacelele se pot unge cu putin gem sau se pune un "mot" de frisca si o cireasa deasupra.
Obligatoriu se dau la rece pana se servesc.
Pofta buna!