Rapide si delicioase!
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, cam 10 minute, pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se incorporeaza bine. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza putin cate putin in galbenusuri. La final se amesteca si coaja de portocala. Se ung formele cu unt si se umplu cu compozitie, apoi se pune tava in cuptorul incalzit, la foc mic. Cand sunt rumenite usor se scot, se lasa putin la racit si se scot din forme.
Intre timp se prepara siropul. Zaharul se caramelizeaza, se adauga apa si se lasa pefoc pana se topeste caramelul bine. Se lasa la racit si se adauga esenta de rom si coaja de portocala.
Se taie capacelele de la savarine, dar nu de tot. Se prepara un plic de jeleu rosu, dr. Oetker, dupa instructiunile de pe ambalaj, se lasa putin la racorit si cand incepe sa se ingroase putin se toarna cu o lingura pe capacelele de savarine.
Dupa ce s-a intarit jeleul se ia cate o savarina si se scufunda bine in sirop, apoi se intoarce in mana cu capacelul in jos, sa intre bine siropul in ele.
Se umplu cu frisca si se lasa putin la rece.