Prajitura Boema

de gaby_duceag in Prajituri, 15 Apr 2012 | 24377 vizualizari

 

De cand am vazut-o la Oana, mi-am zis "asta e de-a mea!":))) Si asa a si fost, e BESTIALA!, fix pe gustul meu. Multumesc Oana pentru postare.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • putina sare
  • 3 linguri apa

Crema

  • un ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari, ness
  • 500 ml frisca lichida indulcita

Ornat- 400 ml frisca indulcita, batuta + fulgi de ciocolata rasa

  • Sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.

Crema

Intr-o cratita de tuci (sau orice cratita cu fund dublu) puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinuu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa faca "bulbuci":)).

Lasam la racit si mixam frisca. Cand compozitia cu ness e complet rece o adaugam peste frisca batuta si mixam 2 minute (trebuie sa fie o crema ferma, foarte bine legata).

 Preparam un sirop caramelizand 50-100 gr zahar intr-un ibric, stingem cu apa rece, punem inapoi pe foc si lasam sa dea cateva clocote.

Racim.

Asezam blatul, insiropam, apoi intindem uniform crema cu ness si nivelam cat de bine putem.

Distribuim si frisca pentru ornat, nivelam si presaram ciocolata rasa.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

Ligia Bxl 1

16.12.2013, 15:39

minunata

Toamna07 1

03.06.2014, 11:57

Am gustat-o !
Multam de reteta !

mihaelar63 1

18.02.2015, 22:09

Faina prezentare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema