De cand am vazut-o la Oana, mi-am zis "asta e de-a mea!":))) Si asa a si fost, e BESTIALA!, fix pe gustul meu. Multumesc Oana pentru postare.
Blat
Crema
Ornat- 400 ml frisca indulcita, batuta + fulgi de ciocolata rasa
Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor.
Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a mea era de 25/32, Oana a facut-o in una putin mai micuta, de 20/32) turnam compozitia, nivelam si punem tava in cuptorul preincalzit ; coacem blatul la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
Crema
Intr-o cratita de tuci (sau orice cratita cu fund dublu) puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si puneti cratita la foc mic.. Amestecati incontinuu pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa faca "bulbuci":)).
Lasam la racit si mixam frisca. Cand compozitia cu ness e complet rece o adaugam peste frisca batuta si mixam 2 minute (trebuie sa fie o crema ferma, foarte bine legata).
Preparam un sirop caramelizand 50-100 gr zahar intr-un ibric, stingem cu apa rece, punem inapoi pe foc si lasam sa dea cateva clocote.
Racim.
Asezam blatul, insiropam, apoi intindem uniform crema cu ness si nivelam cat de bine putem.
Distribuim si frisca pentru ornat, nivelam si presaram ciocolata rasa.