Sarmalute in varza acra

de Maria68 in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2012 | 3844 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-750g carne tocata porc-vita
  • 100-120g orez
  • 2 cepe uscate
  • 3 frunze dafin
  • bulion/pasta de tomate
  • 2 bucati carnati de casa sau costita sau untura porc
  • varza acra
  • sare, piper
  • 1 legatura marar, optional patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in varza acra:

Daca varza este prea acra sau prea sarata, se spala foile in cateva ape caldute si se scurg bine. Daca frunza este un pic mai mare , se taie in doua sau sfert , in functie de cum dorim sa facem sarmalele(mai mici sau mai mari). Restul , ce ne ramane, taiem fideluta. 
Intre timp calim ceapa, intr-o tigaie in care uleiul este incins, timp de cateva minute. Nu trebuie sa fie rumenita . 
Intr-un castron mare, se amesteca carnea tocata, ceapa,orezul(spalat bine), sare piper, pasta de tomate sau bulion(eu nu folosesc boia) si un pic de apa(cam 100g) pentru ca atunci compozitia(dupa ce este fiarta) nu iese tare. Se amesteca ingredientele si lasam cateva minute pentru a se intrepatrunde.

Se intinde pe mana stanga o foaie de varza ,se aseaza putina carne pe latimea frunzei si rulam foaia de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior astfel formandu-se sarmaua.

De regula sarmalele se fierb in vase mai mari tapetate cu foi de varza, eu am optat pentru un vas de lut in care am asezat primul strat de sarmale, iar peste el am pus rosii decojite si marar.Am continuat cu al doilea strat, pana sau terminat sarmalele, iar deasupra am adaugat doua bucati de carnati de casa.

Am turnat apa clocotita, cat aproape sa ajunga nivelul sarmalelor si am pus la cuptor(am acoperit vasul cu folie). Dupa ce au dat in primul clocot(verificam la cuptor), dam focul un pic mai incet si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic, pana consideram ca sunt indeajuns de fierte. 
Inainte de a le scoate din cuptor, inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca un pic.
Se pot servi cu smantana deasupra, cu mamaliguta alaturi, depinde de dorinta si pofta fiecaruia. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in varza acra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (13)

iry-gabriela 1

16.05.2012, 21:30

Alinutza80 1

16.05.2012, 22:12

tare bune

mihaelar63 1

17.05.2012, 11:58

Carnati nu am mai folosit la sarmale , dar niciodata nu e prea tarziu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]