Sarmalute in frunze de vita cu soia

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 1 Oct 2013 | 7558 vizualizari

 

Nu va ingramaditi,sa vedeti ca m-am apucat sa tin post,ca e o eroare.,sunt tot pe lista aia buclucasa,a lui Padre..nu renunt la coastele de porc.....doar ca, din cand in cand fac pentru cineva de`ale guri,iar acum a vrut ceva cu soia......

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia granule
  • 100 g soia cuburi
  • 5 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov mare
  • 150 g orez prefiert
  • 1 l bors
  • 2 cesti cu bulion
  • frunze de vita
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in frunze de vita cu soia:

Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte .

Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt.

Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o transferam in  alt castron,adaudam peste soia,ceapa taiata marunt,dovlecelul ras,morcovul ras si orezul,omogenizam totul,potrivim de sare si incepem sa formam sarmalutele.Mi-au iesit 40 de sarmalute.

In cratita in care fierbem sarmalele punem pe fundul ei frunze de vita,apoi asezam sarmalutele,deasupra acoperim cu alte frunze de vita,turnam borsul si bulionul,apoi dam cratita la cuptor cca 1 ora.

TIPS-URI

1

in apa pe care o turnam peste soia sa o hidratam eu am pus un pic de sare

2

se pot servi cu iaurt sau smantana,dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in frunze de vita cu soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

simona72 1

02.10.2013, 12:37

Imi plac de mor in frunza de vita...da cu carnita

Sylvia 1

03.10.2013, 11:15

ce bineeeeeeeeeeeee arata !

cristi1980 1

18.10.2013, 20:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]