Incepem prin a pregati frunzele de vita:
alegem frunzele,le spalam si le taiem cozile.punem pe foc o oala cu apa,punem sare si cand clocoteste punem cate 10 frunze si le intoarcem pe ambele parti apoi le scoatem imediat si le punem intr-o strecuratoare la racit.
Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.
Amestecam carnea tocata cu orezul,ceapa data pe razatoarea mica,cartoful ras(tot pe razatoarea mica) si stors,sare,piper si cateva linguri de bulion(cat vreti de colorat,eu pun la ochi).
Luam cate o frunza de vita si punem pe ea carne,apoi rulam si inchidem la capete,procedam asa cu fiecare in parte pana terminam carnea.
Luam o oala(cu fund gros) si o acoperim pe fund cu varza tocata,apoi punem 2 linguri de bulion,cimbru(si un ciolan afumat daca aveti) si asezam sarmalele in cerc,acoperim cu alta varza tocata,mai punem 2-3 linguri de bulion,cimbru si acoperim cu apa.
Punem sa fiarba la foc mic 1ora si 1/2-2 ore(probam pt siguranta),invartind oala din cand in cand sa nu se lipeasca.
Servim cu smantana.