Sarmalute in foi de vita de vie

de lilik in Porc, 12 Iun 2011 | 4314 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 ceapa mare(sau 2 mici)
  • 1 cartof
  • 1-2 pahare cu orez
  • sare,piper dupa gust
  • cateva linguri cu bulion
  • cimbru
  • 60-70 foi de vita
  • 1 varza dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita de vie:

Incepem prin a pregati frunzele de vita:

alegem frunzele,le spalam si le taiem cozile.punem pe foc o oala cu apa,punem sare si cand clocoteste punem cate 10 frunze si le intoarcem pe ambele parti apoi le scoatem imediat si le punem intr-o strecuratoare la racit.

Tocam varza fideluta si o frecam cu sare.

Amestecam carnea tocata cu orezul,ceapa data pe razatoarea mica,cartoful ras(tot pe razatoarea mica) si stors,sare,piper si cateva linguri de bulion(cat vreti de colorat,eu pun la ochi).

Luam cate o frunza de vita si punem pe ea carne,apoi rulam si inchidem la capete,procedam asa cu fiecare in parte pana terminam carnea.

Luam o oala(cu fund gros) si o acoperim pe fund cu varza tocata,apoi punem 2 linguri de bulion,cimbru(si un ciolan afumat daca aveti) si asezam sarmalele in cerc,acoperim cu alta varza tocata,mai punem  2-3 linguri de bulion,cimbru si acoperim cu apa.

Punem sa fiarba la foc mic 1ora si 1/2-2 ore(probam pt siguranta),invartind oala din cand in cand sa nu se lipeasca.

Servim cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de porc cu ciuperci