Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 14 Oct 2011 | 12744 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata pulpa de porc de circa 1 kg
  • ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • ierburi de Provence
  • 5-6 cartofi
  • boia de ardei
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi:

Spalam carnea, indepartam pielitele, o lasam la scurs si apoi o condimentam dupa gust cu sare,piper si ierburi de Provence. Intr-o tigaie in care am incins uleiul frigem carnea pe ambele parti circa 10 -15 min.pana se rumeneste. Adaugam apoi 1 cana cu apa ,acoperim vasul si lasam la foc circa 45-50 min. dupa care adaugam cartofii curatati si apoi taiati in sferturi sau jumatati si condimentati cu sare,piper si boia. Curatam si usturoiul si adaugam si cateii intregi.

Acoperim vasul si lasam la foc inca circa 30 min.avand grija ca din cand in cand sa mai intoarcem bucata de carne de pe o parte pe alta si daca este cazul sa mai adaugam apa. Carnea trebuie sa se fragezeasca si sa fie bine facuta.

Lasam sa se racoreasca si apoi taiem friptura felii potrivite pe care le asezam pe un platou fierbinte alaturi degarnitura de cartofi.patrunsa iar zeama sa scada in totalitate.

Merge minunat de bine acompaniata de un pahar cu vin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura din pulpa de porc inabusita ,cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean