Sarmalute in foi de vita

de Hutzanca in Mancaruri cu carne, 13 Oct 2009 | 5015 vizualizari

 

Mi-e si rusine sa spun,ca am mancat 14 sarmalute odata cand am avut ocazia sa gust prima data in viata mea.Atat de mult mi-au placut.Langa ele,pe farfurie erau si feliute de la maie,iar cel care le-a facut,pt ca era un barbat,mi-a zis ca sunt foarte bune si asortate cu masline verzi.

 

INGREDIENTE

  • 300 g frunze conservate
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 50 g orez fiert
  • patrunjel tocat marunt
  • 500 g carne tocata de miel sau vita
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 100 g unt cubulete
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute in foi de vita:

Frunzele de vita se oparesc 5 minute si se aseaza pe o planseta cu partea mata in sus.Ceapa,orezul,patrunjelul si carnea tocata se amesteca intr-un castron si se condimenteaza cu sare si piper.Se formeaza sarmalute,se pun intr-un vas mai mare.Peste ele se aseaza cubuletele de unt si se acopera cu apa.Se fierb apoi la foc mic 35-40 minute,cu un capac deasupra indicat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de praz, masline si carne