Toata familia adora aceste sarmalute de primavara, cu gustul lor suav.De obicei, prima data le fac de Paste, asa cum le-am facut acum...
Stiu ca fiecare aveti propria varianta favorita, asa ca va recomand din suflet si aceasta reteta.
Curatam ceapa si o taiem marunt.
Tocam marunt mararul.
Intr-un bol amestecam carnea, orezul spalat, 1/2 marar tocat, sare si piper.
Stevia se opareste in apa fierbinte, sa nu clocoteasca pentru ca frunzele sunt foarte fragede.
Se formeaza sarmalutele si se infasoara in frunzele de stevie, cu grija pentru ca se rup usor.
Intr-un vas uns cu putin ulei , punem un pumn de macris neoparit apoi montam sarmalutele, punem deasupra restul mararului tocat si macrisul.
Acoperim cu apa sarmalutele si le lasam sa fiarba la foc mic cam o ora.
Cand sunt fierte rasturnam peste ele laptele prins amestecat cu 50 ml apa si miscam cratita de toartele laterale sa ajunga laptele prins pina jos in cratita.
Lasam sa dea in clocot si sarmalutele sunt gata.
Pofta mare !
1
Se servesc calde, cu smantana.