Sarmalute de post

de ianculubita in Mancaruri de post, 17 Mar 2013 | 8356 vizualizari

 

M-am grabit cat am putut,pentru ca cineva asteapta sarmalute de post,cu reteta "mostenita"!!
Va rog dragi bucatarasi,poftiti la masa!!!

 

INGREDIENTE

  • 100ml ulei de floarea soarelui
  • 1ceapa uscata
  • 1ceapa rosie
  • 1leg.de ceapa verde
  • 1praz mic
  • 1morcov
  • 1telina mica
  • 1patrunjel
  • 1cutie de rosii in bulion
  • 1-2linguri de bulion sau 1lingura de boia
  • verdeata(marar,patrunjel)
  • condimente(sare,piper,cimbru)
  • 1/2lingurita de zahar
  • 2cani orez
  • varza murata sau frunza de vita
  • 1cana suc de rosii
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post:

Intr-o cratita in ulei incins,calim cele 4feluri de ceapa taiate foarte marunt si zahar;dupa ce s-au inmuiat adaugam radacinoasele date pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce s-au inmuiat si ele,adaugam rosiile(daca nu sunt taiate,le pasam cu furculita),bulionul,1pahar cu apa si lasam sa fiarba 10-15min;adaugam apoi orezul spalat si scurs,condimentele,verdeata tocata marunt,amestecam bine sa se omogenizeze,daca are lichid compozitia,mai lasam cateva minute sa scada,amestecand sa nu se lipeasca;in final mai potrivim de gust apoi lasam vasul sa se raceasca.

In acest timp pregatim oala;punem pe fund o crenguta de cimbru,acoperim cu varza tocata marunt,apoi infasuram sarmalutele,le asezam in oala,turnam sucul de rosii si o cana cu apa,acoperim cu varza tocata si lasam la cuptor la foc mic aproape 1h.

Le servim calde cu mamaliguta,dar cel mai bine se servesc reci.

TIPS-URI

1

umplutura pentru sarmalute de post nu trebuie sa fie moale,asa nu veti putea modela sarmalutele

2

daca totusi se intampla,sau mai lasati pe foc,sau mai adaugati orez

3

cele mai bune sarmalute de post sunt sarmalutele in frunza de varza murata

4

sarmalutele de post sunt mai bune reci

5

daca va mai ramane umplutura si nu mai aveti loc in oala,intr-un alt vas,modelati sarmalute si cu frunza de vita(mie mereu mi se intampla)

6

este foarte important sa folosim orez cu bobul rotund pentru ca are mai mult amidon

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (24)

mamaieelena 1

18.03.2013, 16:26

foarte bune

tanyapatap 1

20.03.2013, 11:21

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:06

bune

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Sarmale manastiresti