Sarmalute cu sos de smantana

de rena in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2013 | 5771 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg.carne tocata
  • 2 cepe mari
  • o legatura de patrunjel
  • 1 cana de orez lipicios
  • 1 lingura de bulion
  • sare,piper,cimbru macinat
  • ulei
  • PT.SOS:
  • 1 lingura de unt
  • 4 linguri de smantana
  • piper alb
  • vegeta
  • 3 lingurite amidon de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu sos de smantana:

Punem intr-un castron carnea,tocam ceapa,patrunjelul ,orezul spalat.Dupa gust punem sare,piper,cimbru,bulionul, ulei .

Amestecam bine (eu nu calesc nimic le pun pe toate crude).Invelim sarmalutele si le punem la fiert.

Pt. sos :

Intr-o cratita mica punem untul sa se topeasca ,dupa ce s-a topit punem smantana amestecam bine.

Intr-un castron punem 250ml.apa si dizolvam amidonul, adaugam piperul si vegeta.

Il punem in cratita si amestecam  foarte bine sa se faca o crema moale.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si pasat