Sarmalute cu conopida si mazare

de Dea_Dea in Mancaruri de legume, 10 Mai 2013 | 4787 vizualizari

 

Un pranz usor si bun!!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • apa
  • 1 lingura de otet
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 100 gr mazare
  • 2 morcovi
  • 1 conopida mica
  • 1 fir de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • marar
  • cimbru
  • bors magic
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu conopida si mazare:

Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.

Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca marunt , iar conopida se paseaza cu frurculita. 

Se pun in castron se adauga 1 lingura pasta de rosii , un fir de ceapa verde tocata, sare , piper, marar , cimbru, amestecam bine . 

Luam frunza de varza , punem compozitia de legume , rulam strans , iar apoi introducem capetele inauntu sa nu se desfaca la fiert.

Se toaca varza se aseaza in oala , se aseaza sarmalele , se acopera cu apa si se pun la fiert la foc mare pana dau in clocot, iar apoi se lasa la foc mic.

Cand sunt aproape fierte se adauga o lingura de pasta de rosii diluata cu apa si bors magic. Se mai lasa vreo 20 min si se stinge focul.

Sa aveti pofta!!

TIPS-URI

1

Se poate pune suc de rosii

2

Se pot acri cu zeama de varza sau sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu conopida si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Dea_Dea 1

10.05.2013, 22:16

Multumesc !!

mihaelar63 1

11.05.2013, 02:22

Hai ca mai dat gata
De unde-ti veni ideea ?
Deja mintea-mi zburda spre alte combinatii

diana_k 1

11.05.2013, 20:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată