Sarmale in varza murata

de Adele in Vita, 28 Sep 2015 | 3736 vizualizari

 

Tot am poftit la samalute si nu am mai rezistat..deci cu calm m-am pus pe treaba ..stiu ca nu sunt perfecte dar sunt delicioase ,pe cuvantul meu :D :p

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 3 cepe potrivite.
  • 2 morcovi.
  • 400 gr carne de vita.
  • 100 gr carne de porc.
  • 4-5 linguri suc de rosii.
  • 100 gr orez.
  • sare.
  • piper.
  • 2 linguri de ulei.
  • condiment special pentru sarmale(dupa gust)
  • 1 lingura de faina.
  • foi de varza murata.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in varza murata:

Pentru inceput se curata si se toaca marunt ceapa,se curata morcovul si se rade ,se pune o tigaie pe foc cu uleì si se incalzeste foarte bine ,se caleste ceapa se adauga morcovul dupa care amestecul de carne macinata,sucul de rosii(sau daca nu puteti pune 2 linguri de bulion) ,se adauga  orezul,faina,se amesteca bine  si se condimenteaza dupa gust .Se lasa la foc potrivit pentru cateva minute dupa care se daala o parte.Eu am cumparat foi de varza murata pentru invelit sarmale,voi puteti folosi si o varza intreaga sau foi de vita de vie .

Foile de varza se desfac una cate unsa si se clatesc sub apa rece,se ia bucata cu bucata si se curata de cotor(parte mai tare a frunzei) se pune  cu o lingura de umplutura si se se da forma saralei ,pana cand se termina umplutura.Intr-un tuci de aluminiu(sau o oala incapatoare ) se formeaza un strat de varza (din cateva frunze si cotoare) se aseaza sarmalele una cate una se adauga apa ,deasupra se pun felii de rosii si bucati de sunca afumata ,se dau la foc mic pentru 2 ore chiar si mai mult.Se lasa la racit si se servesc cu smantana .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

28.09.2015, 20:33

Imi plac mult cu varza murata

Adele 1

28.09.2015, 21:07

Rux

Adele 1

28.09.2015, 21:12

Rocsi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Carne de viţel cu piure de cartofi şi ţelină la cuptor