De mult pofteam eu la niste sarmalute in varza acra...Si uite ca le-a venit in sfarsit randul...daca le scoatem carnea tocata vor fi excelente intr-o zi de post..
Incercati cu incredere >:D
Pentru inceput,scoateti varza din butoi si opariti-o cam 10 minute..
Ceapa se toaca cubulete si se pune la calit..Morcovul se rade pe razatoare si se pune peste ceapa..Se lasa sa se caleasca impreuna pana se inmoaie ceapa.
Adaugam carnea tocata si amestecam bine.Punem sare si piper( eu am pus jumatate de lingurita de sare si cam tot jumatate de lingurita de piper,,a fost suficient zic eu).
Lasam sa se caleasca pana carnea isi schimba culoarea..Apoi adaugam orezul spalat bine,si pasta de rosii..Mai lasam pe foc cateva minutele( cam 5 asa).
Dam deoparte si lasam sa se raceasca compozitia..
In acest timp portionam varza si o pregatim pentru umplut..
Se ia cate o foaie de varza si se pune o lingura de compozitie..se ruleaza si se pun intr-un ceaun de tuci, dar nuu inainte de a pune niste resturi de varza pe fundul ceaunului.
Se ruleaza toate sarmalutele si se pun in ceaun..Eu am pus si 2 ardei umpluti..
Se fierb apoi se servesc cu smantana.
S-aveti pofta!
1
daca vreti o varza mai usor de manevrat ,opariti-o apoi puneti-o in congelator cu cateva zile inainte de a va apuca de sarmale..