ies 60 de sarmalute :)
Mai intai de toate se curata varza de primele foi si i se scoate cotorul scobind cu ajutorul unui cutit.Intr-o oala se pune apa la fiert cu 2 lingurite sare iar cand da in clocot se pune varza, frunzele se scot pe masura ce se oparesc atentie insa cat timp le lasati sa nu se opareasca prea tare, se repeta procedeul pana terminam toata varza de oparit. Odata oparite frunzelor de varza li se indeparteaza nervura.
Carnea se pune intr-un bol mai mare si se adauga condimentele (cimbru,piper,sare,delicat) malaiul si oul. Cele 4 cepe se curata si se toaca marunt, intr-o tigaie se pune la incins putin ulei dupa care se adauga ceapa si se lasa la prajit pana devine sticloasa,apoi adaugam pasta de tomate si orezul spalat si scurs de apa si mai lasam la calit inca cateva minute apoi dam de pe foc.Dupa ce s-a racit amestecul cu ceapa se pune peste carne si se framanta bine, lasam deoparte cateva minute si ne apucam de infasurat sarmalele.
Dupa ce am terminat de infasurat sarmalele le aranjam in oala pentru fierbere.Pe fundul oalei se aseaza varza tocata,iar pentru deasupra se amesteca varza tocata cu cimbru si pasta de tomate, se adauga apa fierbinte si se da la foc incet pana cand carnea si orezul s-au fiert le putem acri cu sare de lamaie dupa gust.