Sincer ............nu am cuvinte ,au fost super super bune
Se opareste varza in apa cu sare ,otet si sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor.
Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata
Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa dupa care se pun ciupercile curatate si tocate ,se condimeteaza cu sare ,piper si se lasa sa cu un capac acoperite 10 minute ,dupa care se pune 1 cana de orez si 1/2 cana de apa,
Cand avem si frunzele pregatite se ia cate o frunza se pune din compozitia de carne cu ciuperci si cate o bucatica de slanina afumata si se impacheteaza sarmalutele .
Intr-o oala mai mare(am pus in oala de 10 l) se toaca din varza oparita, mijlocul ce ramane de la frunze si se pune pe fundul oalei peste care se pun si crengute de cimbru si marar,iar peste cimbru se aseaza sarmalutele in cerc(asa le pun eu)iar peste sarmalute costita afumata taiata bucatele si iarasi sarmalute.............pana vi se temina compozitia iar peste sarmalute eu mai toc si varza si pun desupra sau se poat pune frunze de varza
Se pune oala pe foc se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic acoperite 2 ore dupa care se pune bulionul se mai da 2 clocote si se stinge focul.Nu sant foarte acre ,ci numai bune
Se servesc cu smantana,mamaliguta.........................
Ps:Au avut un succes...........nu vreau sa le laud eu dar,au iesit super super bune,chiar merita sa le incercati ,nu veti regreta.