Trebuie sa va spun ca eu n-am facut niciodata sarmale din varza murata, decat din varza dulce, si asta pentru ca alor mei nu le place varza murata. Asadar pregatesc tot timplul sarmalutele doar din varza dulce.
Carnea tocata se amesteca cu orezul, ceapa calita , mararul verde, sarea si boiaua dulce. Varza se opareste si se desprind frunzele. Se indeparteaza vinele groase iar daca frunzele sunt foarte mari, se taie in doua.
Se pune o lingura de carne pe o foaie de varza, se ruleaza (toata lumea stie cum se fac sarmalele :) )
Intr-o oala (ideal ar fi in vas roman, dar am sa-mi cumpar unul), se pune pe fund varza tocata, crengute de cimbru si se aseaza sarmalele. Printre sarmale se pun felii de ciolan afumat. Peste sarmale se toarna sucul de rosii amestecat cu apa si o lingurita sare si se pun la fiert la foc mic.
Cand sunt aproape gata, se pune oala in cuptor pentru 30 minute.
Se servesc dupa pofta inimii :) ,cu sau fara smantana.