pot spune ca sunt mult mai bune decat cele cu carne
Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.
intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.
punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.
dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.
pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles k se adauga apa de cate ori este nevoie.
Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.
se servesc cu mamaliguta calda.