Sarmale de post

de Dana Cristea - pusikmea in Mancaruri de post, 27 Mar 2010 | 7454 vizualizari

 

pot spune ca sunt mult mai bune decat cele cu carne

 

INGREDIENTE

  • o varza mare
  • o legatura de ceapa verde
  • o ceapa
  • un morcov
  • cateva ciuperci
  • o cana de orez
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • crengi de cimbru
  • foi de dafin
  • boia dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

Se desfac frunzele de la varza, una cate una, de pe fiecare frunza se taie cotorul.

intre timp taiem ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, ciupercile le taiem marunt.

punem ceapa la calit, dupa care adaugam si morcovul, lasam putin sa se caleasca impreuna si adaugam si ciupercutele si lasam sa se inabuseasca bine, condimentam cu sare, piper, cimbru uscat, dupa ce am luat de pe foc, adaugam orezul.

dupa care trecem la operatiunea infasurat sarmale.

pe fundul oalei punem cateva crengute de cimbru, apoi cateva foi de varza si apoi sarmalutele, deasupra punem varza tocata marunt, peste care punem boia dulce si apa cat sa le acopere, bineinteles k se adauga apa de cate ori este nevoie.

Se tin la fiert cca 1.30 - 2 ore, la foc mic.

se servesc cu mamaliguta calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

janet 1

28.03.2010, 15:22

si eu fac sarmale de post,numai ca eu mai adaug si bulgur,adica griu pisat mai mare ,da la mama de la tara.si da un gust si mai bun!

elena1988 1

13.03.2011, 12:19

Dana Cristea - pusikmea 1

13.03.2011, 14:04

multumesc fetelor, janet cred si eu ca-i da un gust mai bun, eu n-am de unde sa iau asa ceva .......elena ms

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post