Crutoane aromate

de Sylvia in Mancaruri de post, 27 Ian 2014 | 6415 vizualizari

 

Tuturor ne plac crutoanele dar cel mai adesea gestul este de a cumpara o punga de crutoane de la magazin pe motiv ca nu sunt scumpe si sunt gata facute…..gresit spun eu cand putem sa le facem atat de simplu acasa din paine pe care nu am folosit-o.

Pentru a avea crutoane bune trebuie sa folosim paine mai veche dar nu uscata…deoarece o sa avem niste crutoane uscate si fara gust.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • cateva felii de paine sau bagheta , care se taie in cuburi medii de marime.
  • Pentru aromatizare mixam intr-un bol 2-3 linguri de ulei de masline, cu patrunjel verde, busuioc, un catel de usturoi si putina sare de mare , ca sa obtinem o pasta gen pesto
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crutoane aromate:

Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste  din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze.

Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10 minute, daca setam caldura atat sus cat si jos in cuptor . Se mai amesteca eventual o data in timpul operatiunii de coacere sa fie crocant uniform .

Nimic nu se compara cu niste crutoane proaspete, de la miros la gust si la textura crocanta, se pot consuma imediat sau pastra f bine intr-un bol acoperite cu o folie de aluminiu nu folie alimentara sa se aiba putin aer. Merg de minune in salate, ciorbe , sau de rontait cu branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crutoane aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

anca_rm 1

28.01.2014, 09:25

ce bunatati de rontait

Krystyan Trendy 1

28.01.2014, 13:36

imi plac

Lia_ 1

14.03.2014, 07:23

am preparat de multe ori, le mancam si ca pe bake-rolls dar nu stiam de patrunjel. ... si mai puneam oregano

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare scazuta cu cartofi