Din ciclul Retete de post economice, sarmalele de post sunt nelipsite, consider eu.;)
Pentru inceput, pune soia la hidratat în apă caldă, pentru 30 minute.
Căt se hidratează soia, curăță ceapa și morcovul.
Spală legumele.
Toacă ceapa mărunt și pune-o la călit în uleiul încins, într-o tigaie.
Dă morcovul pe răzătoarea mică și pune-l peste ceapa devenită sticloasă.
Spală orezul, pune-l peste ceapă și morcov, adăugând 150 ml apă caldă.
Ciupercile dezghețate, tocate mărunt, se pun și ele în tigaie.
Când legumele sunt călite, adaugă soia hidratată.
Sărează și piperează după gust, adaugă mararul și lasă totul la răcit.
Cât se răcește compoziția, pregătește foile de varză.
Pune câte-o linguriță in foaia de varză și ruleaza, obținând sarmalele.
Pregătește o oală, pe fundul căreia pui varză tocată și 4 linguri suc de roșii.
Aranjează sarmalele în oală, adaugă apă fierbinte peste ele și pune-le la fiert.
Fierbe sarmalele până varza este fiartă.
1
ciupercile folosite le-am avut în congelator -vineciori