Sarmale cu pasat si ciuperci

de amalia01 in Mancaruri de post, 23 Feb 2015 | 7165 vizualizari

 

Si a inceput postul...Ce mai gatim?

SARMALE

 

INGREDIENTE

  • o capatana de varza murata (1.5-2kg)
  • 200 ml ulei
  • 4 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 2 rosii mari
  • 1 ceasca de pasat
  • 400 g ciuperci din conserva
  • 400 g orez
  • 1 l apa
  • sare (cam 2 lingurite)
  • piper (o lingurita)
  • 5-6 frunze de dafin
  • 500 g rosii cherry asortate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si ciuperci:

Taiati foile de varza de pe cotor si puneti-le in apa rece cateva ore pentru a nu fi sarate.

Curatati ceapa si patrunjelul si tocati-le marunt; faceti la fel si cu ciupercile;

Curatati morcovii si ii dati pe razatoarea mare;

Puneti ceapa si patrunjelul intr-un vas, adaugati uleiul  si caliti-le in jur de 10 minute amestecand mereu.

Cand ceapa devine sticloasa adaugati orezul (spalat in multe ape) , pasatul , morcovii si rosiile tocate... lasati pe foc 3-4 minute, potriviti compozitia de sare si piper apoi lasati-o la racit.

Taiati cotorul foilor de varza si rupeti-le in functie de cat de mari vreti sa faceti sarmalele. 

Pe  fundul unei oale puneti cotoarele de varza.

Puneti in fiecare foaie cate o lingura din compozitie si rulati; introduceti capetele in interiorul sarmalei.

Puneti sarmalele una langa alta si printre ele puneti cateva frunze de dafin, ir deasupra rosiile cherry.

Turnati apa si puneti la fiert, la foc mic pentru cca 3 ore .

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

23.02.2015, 21:35

Sarmale am facut si eu astazi de post!

amalia01 1

24.02.2015, 15:27

Clopotelul nu-i de dat... face parte din colectie , dar sarmalute puteti servi cu incredere

mihaelar63 1

26.02.2015, 15:01

Sarmalele cu pasat sunt preferatele tuturor din casa .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de hribi