Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan

de ravanna in Mancaruri cu carne, 10 Ian 2021 | 3075 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de curcan tocata
  • 2 cepe rosii taiate marunt
  • Unsoare de porc cam 3-5 linguri
  • Pasat cam 100 g sau dupa preferinta
  • 1 lingura vegeta de casa din borcan
  • 1 lingura pasta de ardei de casa din borcan
  • Ghebe tocate sau puteti allege orice ciupreci dupa preferinta si disponibilitate
  • Sare, piper boia dupa gust
  • Foi de varza murata
  • Afumatura sau carnat afumat dupa preferinta
  • Suc de rosii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan:

Modul de preparare este relativ simplu daca avem toate ingredientele disponibile. Este o reteta clasica.

Se pune untura la topit, iar dupa ce s-a topit, se pune ceapa taiata cubulete si se lasa la foc mediu la prajit. Totodata cu ceapa adaugam o lingura de vedegta facuta in casa si o lingura de pasta de ardei facuta in casa. Daca nu avem aceste ingredient in bucatarie le inlocuim cu pasta de ardei din tub de la magazine si vegeta uscata. Lasam la foc mic acest amestec pana ceapa se inmoaie (aprox 10 minute -15) dupa care adaugam si boia si piper. Luam oala de pe foc si adaugam pasatul care in principiu l-am spalat sub jet de apa rece, ciupercile sis are daca mai consideram ca ar trebui si 500g carne tocata de curcan si amestecam bine pana cand toate ingredientele se incorporeaza formand un aluat moale si consistent.

Lasam la racit si putem sa umplem foie de varza murata si le asezam intr-o oala de lut de preferabil, adaugam si afumatura sau carnat si lasam la foc mic dupa aprox 1h adaugam si sucul de rosii si lasam la fiert pana sarmalele sunt gata fierte (pasatul trebuie sa fie fiert inauntru sa nu ramana tare)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu pasat si carne tocata de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu carne de porc si pasat