Sarmale cu ciuperci(de post)

de Pasiune pentru bucatarie in Mancaruri de post, 19 Noi 2010 | 7147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 300 g ciuperci champignon
  • * 1 ceapa
  • * 1 morcov
  • * 1/2 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 1 varza murata
  • * 3 linguri pasta de tomate
  • * cimbru
  • * delikat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci(de post):

1. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.

2. Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie.
3. Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura pasta de tomate;

4. se lasa pe foc pana scade apa.Se condimenteaza dupa gust si se lasa la racit.


5. Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.

6. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.


7. Deasupra se toaca varza,se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate

8. se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.

9. Din aceasta compozitie nu ies foarte multe sarmale,cam 15,daca doriti dublati compozitia,eu am facut 2 feluri:P

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci(de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu orez si ciuperci