Sarmale cu ciuperci (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 24 Noi 2010 | 4623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 4 ardei grasi
  • 1 kg de ciuperci
  • 100 gr orez
  • pasta de rosii
  • 1 varza murata
  • marar
  • frunze de patrunjel
  • vegeta,piper
  • cimbru
  • ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu ciuperci (de post):

Varza murata se desface foile si se curata de cotoare.Se pregateste umplutura:cepele se curata,se toaca si se pun la calit in ulei.Ardeiul gras se toaca si el si se adauga peste ceapa.Morcovii se dau prin razatoarea cu ochiuri mari si se pun peste ceapa si ardei si se calesc.Intre timp se curata ciupercile ,se taie cubulete si se adauga in cratita la calit.Se lasa sa fiarba in sucul lor apoi se adauga orezul spalat,se mai adauga o cana de apa si se lasa sa fiarba la foc mic.Cand e fiert si orezul se adauga pasta de rosii,vegeta si piper dupa gust,se mai adauga frunzele de patrunjel,marar tocate marunt ,cimbrul.Se lasa sa se raceasca un pic.

Se ia frunza de varza si se pune cu lingura din amestec si se ruleaza.Intr-o cratita se pune ulei se pune cotoarele de varza tocate si se aranjeaza sarmalutele.intre straturi se pune un pic de marar verde si pasta de rosii.La final se pune frunze de varza peste si se toarna apa si se da la foc mic sa fiarba.Mie mi au iesit 20 de sarmale si mi a mai ramas amestec care l am folosit la ciperci umplute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecel, rosii si ceapa caramelizata