Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze)
Se amesteca bine si se trece la impaturit sarmalutele.
Inainte de le pune in oala se toaca putina varza si se pune pe fundul oalei in care vor fierbe dupa care se aseaza sarmalele.
Deasupra se acopera cu niste frunze de varza ramase.
Mamaliga e ideala (pararea mea) pentru sarmale.
1
Daca faceti mai multe sarmale (pentru botezuri, pomeni etc. pe fundul oalei este bine sa puneti niste bete de vita de vie spalate si deasupra varza tocata ca sa nu se prinda sarmalele la fiert)
2
Daca folositi varza dulce si preferati sa aiba totusi putin (sau mai mult ) gust de acru, in apa in care opariti varza puteti pune putina sare de lamaie.