Sarmale

de Denissa in Porc, 19 Oct 2011 | 4042 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita)
  • 100 gr. orez
  • 2 cepe
  • sare
  • cimbru
  • pasta de rosii
  • varza, foi de vita de vie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze)

Se amesteca bine si se trece la impaturit sarmalutele.

Inainte de  le pune in oala se toaca putina varza si se pune pe fundul oalei in care vor fierbe dupa care se aseaza sarmalele.

Deasupra se acopera cu niste frunze de varza ramase.

Mamaliga e ideala (pararea mea) pentru sarmale.

 

TIPS-URI

1

Daca faceti mai multe sarmale (pentru botezuri, pomeni etc. pe fundul oalei este bine sa puneti niste bete de vita de vie spalate si deasupra varza tocata ca sa nu se prinda sarmalele la fiert)

2

Daca folositi varza dulce si preferati sa aiba totusi putin (sau mai mult ) gust de acru, in apa in care opariti varza puteti pune putina sare de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

kamy 1

20.10.2011, 23:34

MIUTA 1

21.10.2011, 12:15

Arata suuuuuper si eu vreau
Ce frumosi sunt copiii imbracati in costume nationale,nu ma mai satur sa-i privesc

Denissa 1

21.10.2011, 12:31

multumesc!
P.S. Baietelul e al meu, fetita e partenera lui, e mare dansator si cantaret

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu tocanita de porc