Sarmale

de feliciana_maria_1209 in Mancaruri cu carne, 28 Oct 2010 | 5034 vizualizari

 

Sper ca aceasta reteta sa va placa ....de data asta nu este o reteta reparata....asta pentru ca am mai facut-o inainte de nu stiu cate ori.

 

INGREDIENTE

  • o varza murata
  • 500 grame carne tocata(vita + porc)
  • 4 linguri de orez
  • 2 cepe mijlocii
  • cimbru
  • foi de dafin
  • marar
  • 500 grame rosii pasate
  • 400 grame rosii taiate cubulete in suc
  • piper macinat
  • sare
  • Vegeta sau Delikat
  • ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Luam varza, ii taiem cotorul,dupa care desfacem foaie dupa foaie(vreo 15 foi daca varza este mare).Taiem foile de varza in doua lasand la o parte cotorul sau.... dupa preferinta si le punem in apa daca sunt prea sarate.Restul de varza de taie fideluta si se foloseste pentru a pune pe fundul oalei,intre si deasupra sarmalelor.Separat intr-un castron se pune carnea tocata cu ceapa data pe razatoarea mare, orezul (fiert inainte si racit in prealabil),cimbru,marar,piper,sare,vegeta sau delikat si se amesteca bine.Cu compozitia rezultata se fac sarmalute dupa marimea dorita.Se pun intr-o oala uleiul se pune un strat de varza si cele 400 grame de rosii taiate cubulete....se pune un rand de sarmale....iar un rand de varza tocata cu jumatate din cutia de rosii pasate,dupa care se pun 4- 5 foi de dafin si marar,cimbru dupa preferinta.Se mai pune inca un rand de sarmale,varza tocata deasupra cu restul de bulion,marar,cimbru si inca vreo 2-3 foi de dafin.Se adauga apa cat sa treaca peste sarmale si se pun la fiert. Cand sunt gata se servesc cu mamaliguta fierbinte.Dupa preferinta se poate servi costita care a fost pusa in prelabil la fiert impreuna cu sarmalele si cu ardei iute de asemenea.Va doresc pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sărmăluțe în foi de viță