Saratele cu branza telemea si branza de burduf

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 30241 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 200 gr. branza telemea de oaie
  • 250 gr. branza de burduf
  • 400 gr. unt sau margarina (sau 200 gr.untura proaspata de porc)
  • 4 oua
  • sare, mac,susan, chimen
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu branza telemea si branza de burduf:

Branza telemea si branza de burduf se dau pe razatoare.

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Acelasi lucru e valabil si in cazulin care hotaram sa folosim untura proaspata de porc.

Amestecam untul (margarina) cu branza, 2 oua intregi+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile) si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile.

Lasam pentru cel putin o ora aluatul la rece.

Intindem aluatul in foaie subtire, decupam saleurile cu ajutorulunui pinten.

Ungem tava cu ulei, asezam hartie de copt in tava,apoi asezam saleurile.

Batem galbenusurile intr-un castronel cu putina sare, apoi ungem saleurile cu acest amestec (cu o pensula de silicon).

Presaram mac, chimen si susan.

Dam tava la copt pana se rumenesc si devin aurii / aramii (in functie de gust, cat de crocante sau pufoase le preferam).

 

 

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza telemea si branza de burduf" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu cascaval si chimen