Am ales sa fac aceasta reteta pentru ca este foarte simpla si usor de facut si pentru ca, tuturor, la un moment dat ne este dor de copilaria noastra si de mirosul imbietor din bucataria mamei.
Pentru inceput facem maiaua cam asa: intrun borcanel punem drojdia cu zaharul si amestecam cu apa pana obtinem o pasta mai molicica. In faina pe care am pus-o pe planseta facem o gropita in care punem maiaua, iaurtul si untura (taiata cubulete). Amestecam cam 10 minute pana obtinem o coca putin mai tare ca cea de paine. Impartim aluatul in 2 parti, apoi intindem prima foaie .Tinem cont ca grosimea trebuie sa fie cam de 5 mm. Taiem in forma de saratele cu un cutit franjurat si apoi le punem in tava. Ungem cu ou folosind o pensula, dupa care presaram in functie de gusturi mac sau chimen. Dam tava la cuptor pentru circa 30 min. Sunt deosebit de fragede, fine si gustoase.POFTA INTERESANTA!
1
lungimea saratelelor ne-o alegem noi.
2
vom obtine cam 2 tavi de cuptor.
3
fragezimea saratelelor o da untura.